ljudteknikerpoolen
ljudteknikerpoolen Välkommen kompetens Ljudtekniker Uppdrag Galleri a/b test Play Yard Studio kontakt
 
       
ljudteknikerpoolen
 
ljudteknik
 

Vår Kompetens
radioBåde Emil och Max har gedigna ljudtekniska utbildningar samt stor erfarenhet av att arbeta med ljud. Vi har båda en bakgrund som ljudtekniker och producenter inom musiken men jobbar i dag till största delen med ljud till TV och radio.

Inspelning och mix
Både Emil och Max har drivit inspelningsstudio för musik och reklamjobb. Det är musiken som har givit oss den fördjupade kunskapen om ljudets beskaffenhet. Den kunskapen använder vi dagligen i vårt arbete.Vi har också gjort otaliga EFP-inspelningar. Vi jobbar också som A- eller B-Ljud on location, både vad gäller reklam eller film.


Ljud till bild/efterbearbetning
Vi har två ProToolsredigeringar. Emil har jobbat med efterbearbetning sedan 2005 bl.a för UR. Varje vecka gör vi ett flertal TV-program. Allt från reality till drama.

Radio
Emil har jobbat som sändningstekniker på Sveriges Radio och UR. Han har också varit sändningstekniker, ljudtekniker och tekniskt ansvarig för Produktionsbolaget Munck i Stockholm som gör produktioner åt Sveriges Radio.


TV
Vi jobbar kontinuerligt som ljudtekniker i studio eller OB både som A- och B-ljud. Vi har jobbat både med TV4:s nyheter och mindre webbaserade sändningar. EFP-jobb gör vi varje vecka, likaså efterbearbetning.

Undervisning
Vi vågar säga att vi är det företag i Sverige som är bäst på utbildning i ljudteknik.
Vi sätter ihop skräddarsydda utbildningar för alla nivåer. Praktisk eller teoretisk inriktning, eller en blandning av de två. Vi gästundervisar på Ljudteknikerpogromgrammet vid Luleå tekniska universitet, Medieinstitutet och TV-utbildningen vid Gamleby Folkhögskola.Vi har gjort en specialutformad ljudutbildning för 8 av TV4:s lokalstationer, samt utbildat 100 redigerare och fotografer på SVT. Några citat från utvärderingarna:

"Kursen motsvarade inte mina förväntningar. Den var tusen gånger bättre!" // SVT Umeå

"Det har varit helt fantastiskt att lyssna på lärarens teoretiska resonemang. Det har varit guld värt." // SVT Stockholm

"Bästa internutbildningen hittills på TV4!" // TV4 Mitt

"Engagemanget smittade av på oss alla, och jag tror en del av drivet som uppstod fortfarande sitter kvar." //TV4 Öst

"Personligen tycker jag att läraren var riktigt, riktigt bra! Han hade faktiskt goda pedagogiska kvalitéer och engagerade oss i ämnet." // TV4 Värmland

Läs mer om våra ljudkurser här.

 

 

 
Bakgrund


Ljudteknikerpoolen


Ljudteknikerpoolen startade 2004 avljudteknikerna Ulf Grünbaum och Emil Lörelius i Stockholm. Idén var att på ett smidigt sätt kunna hjälpa varandra med uppdrag för att på så sätt göra oss flexiblare mot kund. Under många år har vi också förmedlat andra ljudtekniker utöver oss själva. Vi har, både genom oss själva och andra, bemannat ett alla branschens områden, och därav de absolut största aktörerna så som Sveriges Radio, Sveriges Television och TV4.

Sedan 2012 driver Emil Lörelius Ljudteknikerpoolen tillsammans med Max Petersen. Vi har kännt varandra i 12 år, sedan vi gick Ljudteknikerutbildningen i Örebro tillsammans.

dag förmedlar vi inte andra tekniker än oss själva till uppdrag. Största anledningen till det är att vi gillar att jobba med ljud, och det är där vi vill lägga vår tid. Vi vill också vara säkra på att alltid leverera högsta kvalitet och det gör vi med dagens arbetssätt.

Kan vi av tidsbrist inte ta oss an ditt projekt tipsar vi gärna om andra ljudtekniker, men vi har slutat med den direkta förmedlingen.

 
ljudteknikerpoolen
ljudteknikerpoolen Maila till ljudtekniker Ulf Kontakta ljudteknikerpoolen
ljudtekniker
Maila till Emil kontakta ljudtekniker Emil
välkommen | kompetens | ljudtekniker | uppdrag | galleri | A/B tester | studio | kontakt
copywright © 2005 Ljudteknikerpoolen